Terug uit fantastisch Rusland!
Dobri vetsjer!
Hoe is het met iedereen? Ik ben na een lange reis weer terug thuis in Malmö! De reis naar Finland en Rusland was schitterend, echt onvergetelijk en zeker een aanrader. De mensen zijn ontzettend aardig, het eten is goed en alles is relatief goedkoop, hoewel dat misschien niet raar is als je de asociaal hoge prijzen hier in Scandinavie gewend bent! De taalbarriere was af en toe wel lastig (bijna niemand spreekt Engels), maar met mijn paar woorden basiskennis Russisch, mn ANWB-reisgidsje en het welbekende handen en voetenwerk kon ik me uiteindelijk overal redden!
Samen met 109 andere exchange-students uit heel Zweden vanuit Stockholm met de ferry (Viking Line) naar Turku, Finland. Vanuit hier met de bus naar Helsinki. En tsja wat kan ik zeggen? Misschien was het het grauwe weer, maar naar mijn idee is het een van de saaiste steden waar ik ooit ben geweest. Gelukkig maakte de luxe kamer in het Holiday Inn veel goed hehe. Stiekem wilde iedereen eigenlijk gewoon zo snel mogelijk naar Rusland.
Vanuit Helsinki is het ongeveer 2,5 uur tot de Fins/Russische grens. Maarliefst 4 paspoort controles en 1 stempel op mijn visum later dan eindelijk op Russisch grondgebied, wat overigens ook meteen merkbaar was aan de kwaliteit van de wegen, barslecht! Het schitterende weer kwam ons in ieder geval tegemoed en is de rest van de reis ook niet meer weggegaan! Onze chauffeurs wisten overigens nog wel ‘een mannetje' om onze Finse euro's goedkoop in Russische Roebels in te wisselen en dus kwam ‘Viktor' letterlijk met een zak geld de bus in. Ik zeg: welkom in Rusland! Dit zijn de taferelen waarvoor je de reis maakt, de taferelen die je ook verwacht in een land als Rusland. Helaas bleef het hierbij, hetwas allemaal veel Westerser dan verwacht!
De eerste avond in St. Petersburg meteen gaan stappen in ‘METRO CLUB', veel 16+, maar wel fantastische muziek, 4 welkomsdrankjes, goedkope vodka én heel veel afgetrainde mannenlijke dansers in hele kleine zwarte strings. Weer eens wat anders dan altijd die dames in bikini. Kortom, een topavond!
De dag erna een sightseeing tour gedaan langs de belangrijkste toeristische attracties in de stad. Het is echt ongeloofelijk hoe mooi alles is, overal paleizen en heel veel goud. Uiteraard ook een paar uur in de Hermitage verbracht. De rest van de middag op de ‘Nevskij prospekt', de hoofdstraat van de stad, gespendeerd. 's Avonds heerlijk gegeten in een typisch Russisch restaurant met roze tafellakens en gordijnen, zuipende mannen aan een tafeltje in de hoeken blauw van de rook, want het fenomeen rookverbod is in Rusland nog niet geheel aangekomen.
Vanuit St. Petersburg een overnight drive naar Moskou, ook weer heel mooi! Heel cool om dan echt op het rode plein te staan, met de Basilius-kathedraal op de achtergrond. Peter D'Amcourt was helaas al met de noorderzon vertrokken en ook de Toppers waren nergens te bekennen. Uiteraard ook een bezoek gebracht aan het Kremlin, wederom weer schitterend en heel veel goud! Net als in St. Petersburg vormt het verkeer een groot probleem, ellelange files de hele dag. Om nog maar te zwijgen van de smog die er hangt!
Het hotel in Moskou was een van de 4 enorme torens in het Olypisch dorp van 1980. Mijn kamer bevond zich op de 27stevan de 28 verdieping, lucky me!
Vanuit Moskou wederom met een overnight drive terug naar St. Petersburg waar we de laatste dag in het 'ambassade' deel van de stad hebben verbracht. Vanuit St. Petersburg weer met de bus terug naar Turku en vanuit daar met de boot weer terug naar Stockholm. Vanmorgen meteen de 4,5 uur durende treisreis naar Malmö erachteraan geplakt, nu dus tijd om eindelijk bij te komen van alles! Wederom zeggen de foto's denk ik meer!
Nu een weekje keihard leren, volgende week party met Marrit! Hoop snel weer wat te horen vanuit Nederland, mis iedereen ontzettend! Hou me op de hoogte van alles! Heel veel liefs en een kusje,
Veer
Jeuuuhhhhh!!!!! Nog maar één weekje!!! Kan niet wachten! Dikke kus, rust lekker uit en dan hard aan de studie! You can do it!! Dikke kusXXXX
Veeer dat klinkt allemaal heel erg goed! Het valt een beetje in het niets met wat ik in m'n paasweekend heb gedaan haha. Misschien moeten we de lustrumreis van de Tuigjes maar naar Rusland laten gaan, en dan vooral naar Metro Club ;) Heb je al een walk-inn closet besteld, of valt het aantal nieuwe shop aanwinsten mee? Veel plezier met Marrit volgende week! Bye, xx
Veerrrrrr die mannen in strings, wat een heerlijkheid! hahahah! ik sluit me aan bij lies; klinkt als een tuig-tent :) liefs! x
lieverd, klinkt gaaf allemaal! don't worry, tegen de tijd dat jij weer in NL bent liggen de ski's al klaar hoor!!! gaat m zeker worden deze zomer!! MISS YOU als een malle, dikke kus
ps. heb je nog ff tegen die dansende gladjakkers gezegd dat jouw clubgenootje er VEEEEEEL beter uit ziet in een tiniwinistringbikini;)
Lieve schat!
Had je verhaal nog niet gelezen stom he! Maar wat leuk en wat lkeer dat ritje komt ben jaloers! Ik zit nu in vietnam in de bergen en ja jij kan niet goed tegen de hitte en ik ben nu hier in de bergen ook heerlijk aan het genieten van de koelte eindelijk geen zweet op mijn voorhoofd. Gaan morgen een drie daagse trip maken om het echte vietnam te ontdekken heel veel positieve verhalen over gehoord dus ben benieuwd!
spreek je snel weer schat!
dikke kus!
Yo veertje! Klinkt niet verkeerd! Hoe is het? Wat vet dat rit je toch nog kwam op zoeken? Hoe was dat? Ik ben weer terug:) Nog even en jij ook:)
Liefs
Internet is vanavond snel hier in kameroen dus daar heb ik even gebruik van gemaakt door jouw verhalen te lezen. Wauw veer, Rusland.. niet mijn land maar krijg helemaal zin om ernaartoe te gaan! De hoeveelste kom je naar huis> Hoever ben je met je scriptie?? xx