Lapland

HejHej, hur mår ni? Hier gaat nog steeds alles goed, net terug uit het hoge Noorden. Afgelopen weekend heb ik samen met 5 andere exchange students een van de mooiste weekenden in mn leven gehad, onvergetelijk! Zaterdagmorgen na een 22-uur durende treinreis om 11.00 uur eindelijk aangekomen in het afgelegen Abisko, een klein dorp drie uur boven de poolcirkel in Zweeds Lapland. Naast de paar huizen, het station en de supermarkt is er helemaal niets, het enige dat je ziet is sneeuw, bomen, een paar heuvels op de achtergrond en hier en daar een eland. De sneeuwscooter, de ‘slee-rollator' en de langlaufski's zijn verder de meest gebruikte vervoersmiddelen in het dorp, weer eens wat anders dan de fiets! Aangekomen in het hostel meteen de langlaufski's ondergebonden voor een lange tocht door het prachtige natuurpark. Overigens nog niet zo gemakkelijk dat langlaufen, de blauwe plekken liegen er niet om haha! 's Avonds heerlijk bijgekomen in de traditionele Zweedse sauna, want zoals de Nederlanders hun tuinhuisjes hebben, zo hebben de Zweden (in het Noorden) hun sauna. Samen met twee Chinese jongens (lucky night for them) 1,5 uur zweten in een met hout gestookte sauna. Om tussendoor af te koelen neem je geen koude douche, maar rol je gewoon even door de sneeuw in de voortuin, wie zegt dat -10 koud is?! De dag kon niet beter afgesloten worden door het zien van het noorderlicht!! Het was niet heel duidelijk, maar we hebben het gezien! Heel speciaal om een keer meegemaakt te hebben, hoewel ik eerlijk moet zeggen dat het ook weer niet zó spectaculair was, maar dat is misschien omdat we het niet heel duidelijk hebben kunnen zien. Zondagochtend een vier uur durende sleetocht gemaakt met Husky honden dwars door de prachtige natuur, echt fantastisch! Nadat we de honden in hun tuigjes (va!) gehesen hadden kreeg iedereen een eigen slee met 4 honden. Omdat het op sommige stukken behoorlijk stijl omhoog ging moesten we de honden af en toe helpen door mee te steppen, een behoorlijke work-out nog. Bergafwaarts kon de snelheid flink oplopen en was het nog best lastig om je evenwicht te houden, ben dan dus ook twee keer keihard uit de bocht gevlogen haha Maandagochtend al om 5uur opgestaan om met de bus naar het icehotel (http://www.icehotel.com/) in Jukkasjärvi te gaan. Het enige dat tegenviel was de entreeprijs, de rest was schitterend! Elke kamer had een ander thema, heel mooi om te zien. Uiteraard ook een overheerlijke, te dure, cocktail met Absolut wodka gedronken in de icebar van het hotel. De glazen van ijs gooit iedereen na gebruikt tegen de muur. Ik zou nog veel meer kunnen vertellen, maar denk dat de foto's voor zich spreken!

Nu weer back to business, volgende week alweer een take-home exam, dus hard aan de studie! De 26ste komt Marloes gezellig een paar dagen hierheen, dus dat worden weer een paar leuke drukke dagen! Vanavond nog heel even chillen, morgen is de ‘vakantie' weer voorbij!

Heel veel liefs en een kusje,

Veer

Lies

Fantastische verhalen Veer, ookal ben ik er nog nooit geweest, ik zie het toch een beetje voor me. Helemaal hoe jij uit de bocht valt :) Leuk dat je het zo naar je zin hebt! Succes met je exam en viel spass met Lousy, drink er ook één samen op mij! Byebye, x

Joyce

Hallo Veer,

Fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad!
Raar eigenlijk he,zoals je schrijft is er eigenlijk niks dan behalve sneeuw en toch is het een hele aparte vakantie.Jammer dat je geen foto van jou en de hondenslee hebt.
Ijshotel lijkt me ook erg gaaf.Jij hebt er zelf dus niet geslapen he?,Leuk dat we met je mee op vakantie kunnen,ik lees je verslagen altijd ,maar was nog niet toegekomen aan ook een berichtje typen.Kost me toch nog steeds meer moeite dan lezen.(ha,ha) Veel plezier en tot mails.

Lisanne

Heee lieve veer,

wat fantastisch moet dat geweest zijn! De foto`s zijn echt geweldig... wat mooi!! En dat icehotel, wat cool allemaal zeg! Nou des te meer reden om snel weer te skypen!;)

Dikke kus

Marleen

yo veer,

Ik zie dat je skibroek het ook prima in Lapland doet?
Denk wel dat het moeilijk wordt om die glazen uit het icehotel te stelen en mee naar huis te nemen;)... Dus hoop voor je dat je er genoeg thuis hebt!

potver, ik word stiekem wel een beetje jaloers op je!
Gaan nu heel snel skypen!

xx

Fred

Wow, lijkt me heel gaaf om te doen en zien allemaal! Jammer dat je nu bont en blauw bent... Cool dat icehotel zeg, ziet er gaaf uit!!! Veel plezier met Lous en hoop je snel te spreken!
xxx

Laura

He veertje! super cool om te zien en te lezen! Volgens mij heb jij het daar ook niet slecht. En dan zeggen dat ik het hier koud vindt met 20-25 graden, haha!
Veel liefs Lautje

overbuurtjes

Hoi Vera, Was gister even bij je moeder en mogen nu je ervaringen meelezen/kijken! Geweldig, heel bijzonder, heel andere wereld ook! Als we het zo zien en lezen: één groot feest al wordt er tussen al het plezier blijkbaar ook nog gewerkt. Knap hoor!
De wereld is klein, toch? soortgelijke enthousiaste verhalen krijgen we van Mark (kleinzoon, 5 maanden Aruba) en Esther (vriendin oudste kleinzoon, 6 mnd Australië). Bij jullie thuis alles goed hoor: sociale contrôle werkt perfect, maar dat wist je al. We worden vrijdagmorgen (weer eens) door je ouders naar Aachen Hbf gebracht: weekend Arjen en Mariët in Bayern, geweldige buren hebben we!! Fijne tijd daarginds, doe je best, veel succes, groeten van ons beiden, Bep en Dick

Marlien

Veer,
Het is zo leuk je verhalen te lezen!! Wordt er wel een beetje jaloers van!
Geniet ervan en hou ons op de hoogte he!

Meike

Veer, het klinkt echt fantastisch!!
Wat gaaf.. sneeuw.. icehotel.. sauna.. honden.. bizar!
Wil ook wel naar Zweden (en Lapland ;) )!
Heel veel plezier met Lous eind deze week!
xx